Screenkaihtimet

Energiatehokas rakentaminen ja asuminen on hyvin ajankohtaista. Rakennusten energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät koko ajan. Suurimmalta osalta asuin- ja liikerakennuksia vaaditaan nykyisin energiatodistus, jossa määritellään suurin sallittu energiankulutus. Nykyaikaisella aurinkosuojauksella pienennetään jäähdytyksen vaatimaa energian tarvetta. Hyvin toteutetun aurinkosuojauksen merkitys on tärkeä osa sekä ympäristön että yksilön hyvinvointia. Aurinkosuojaus on tärkeä tekijä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Screenkaihtimet ja screenverhot voidaan asentaa sekä talon ulko- että sisäpuolelle. Ne estävät tehokkaasti auringon kuumuuden leviämisen sisätiloihin. Screenkaihdin suodattaa ja säätelee auringonvaloa, mutta säilyttää silti näkymän sisältä ulos. Screenkaihdin poistaa kesäisin kuumuuden. Keväisin ja syksyisin screenkaihtimet toimivat lämmöneristeenä ikkunoissa, parantaen U- ja g-arvoja. Screenkaihtimia käyttämällä ei myöskään tarvita niin paljoa keinovaloa, sillä kaihtimilla voidaan hyödyntää luonnonvaloa.

Kaihtimissa käytettävät laadukkaat screen-kankaat suodattavat ja säätelevät auringonvalon määrää poistaen kuumuuden. Screen-kankaista voidaan valmistaa lähes kaikkia aurinkosuojatuotteita (markiiseja, screenejä, rullaverhoja, paneeleja, pystylamelleja yms.) Screenkaihtimiin on valittu tunnetut ja laadukkaat Soltis- ja Mermet-screenkankat, joiden auringonsuojaominaisuudet ovat huippuluokkaa. Lue lisää screenkankaista.

Ulkopuolinen screenkaihdin on erittäin tehokas suoja auringon tuomaa lämpöä vastaan. Laadukkailla screenkankailla voidaan estää ja pysäyttää peräti 95% lämpösäteilystä jo rakennuksen ulkopuolelle. Tämä on merkittävä etu niin asumismukavuudelle kuin energiataloudellekin. Ulkopuolelle asennettuna tehokkaat screenkaihtimet vähentävät myös merkittävästi kiinteistön jäähdyttämisestä aiheutuvia kuluja. 

Sisäpuolinen screenverho on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisyn estoon kaikissa sääolosuhteissa. Oikein valituilla kangasmateriaaleilla saavutetaan myös erinomaisia lämpöteknisiä etuja.