Pimennysverhot

Pimennysverhot sopivat täydellisesti tilan pimentämiseen. Verhoissa käytettävät pimennyskankaat takaavat parhaimmillaan 100 %:n valonsuojan. Pimennysverhot vähentävät oleellisesti auringon lämpösäteilystä aiheutuvaa kuumuutta sekä eristävät ikkunaa. Pimennysverhot sopivat kaikkialle missä pimennystä tarvitaan: auditoriot, koulujen luokkahuoneet, av-tilat, kotiteatterit tai vaikka kodin lastenhuoneet ja muut makuuhuoneet. Pimennysverhoissa käytettäviä pimennyskankaita löytyy monina eri väreinä ja kuvioina. Mallistostamme löytyy kattavasti vaihtoehtoja myös julkisiin tiloihin vaadittavia palosuojattuja pimennyskankaita. Saatavana on myös molemminpuolin värjättyjä pimennyskankaita.

Valmistamme ketjukäyttöisiä sekä sähkökäyttöisiä pimennyskaihtimia. Laadukkaat ketjumekanismit ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja. Ketjukäyttöiset pimennysverhot sopivat useimpiin paikkoihin ja ikkunoihin. Vaativampiin kohteisiin suositellaan sähkökäyttöisiä pimennysverhoja, joita voidaan ohjata kaukosäätimellä, kytkimellä, ajastuksella, automaattisesti aurinko- tai lämpöantureilla tai liittää olemassa olevaan automaattiseen ohjausjärjestelmään (KNX, EBTS, Control4 tms.)

Pimennyskaihdin voidaan koteloida, jolloin saavutetaan täydellinen pimennys. Pimennyskangas kelautuu putken ympärille kotelon sisään ja liikkuu molemminpuolisissa sivukanaaleissa, estäen valon pääsyn sisään. Maksimissaan yhden pimennyskaihtimen koko voi olla jopa 25m2 (5,0 x 5,0m). Pimennyskaihtimien avulla voit nukkua pimeässä, valoisallakin säällä.

 

Pimennyskankaat

Pimennyskangas ei päästä yhtään valoa lävitseen vaan estää valon pääsyn huonetiloihin. Kangasta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kankaan materiaaliin, laatuun ja kangasleveyteen. Pimennyskankaan on hyvä rullautua tasaisesti ja pysyä suorana reunoilta, jotta reunoilta tuleva epäsuora auringonvalo saadaan minimoitua. Pimennyskangas myös painaa selkeästi enemmän kuin normaalit rullaverhokankaat, joten hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi myös käytettävä mekanismi on oltava laadukas ja kestävä. Pimennyskankaiden käyttökohteita ovat yleisimmin asuintilojen makuuhuoneet, mutta muita käyttökohteita ovat esimerkiksi toimistot, hotellit, koulut, sairaalat ja hoivakodit, joissa tarvitaan täydellistä pimennystä.

Pimennyskaihtimissa käytetään tunnettuja ja laadukkaita Hunter Douglas ja Mermet -pimennyskankaita, joiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Näiden laadukkaiden kangasvalmistajien mallistoista löytyy laaja kirjo eri värejä, palosuojattuja PVC, polyester- ja lasikuitupohjaisia pimennyskankaita